Tempura van groenten, vis en kip

tempura (8K)

  • 300 g (witte) rijst
  • 1 struik broccoli
  • 2 rode paprika's
  • 200 g stevige visfilet (bijv. koolvisfilet of tilapiafilet)
  • 200 g kipfilet
  • 150 g fijne bloem of tempurameel
  • 3 eieren
  • oestersaus of sweet Chilisaus
  • olie om te frituren

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en was ze.
Was en snijd de paprika's in reepjes.
Snijd de visfilet in 8 gelijke stukjes.
Snijd de kipfilet in 12 gelijke platte reepjes.
Verhit een flinke laag olie in een wok of frituurpan tot 1700 C.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zeef de bloem en schep er de eieren en 2 1/4 dl ijskoud water door.
Schep niet te lang door want er moet nog wat bloem te zien blijven, het beslag moet er als het ware een beetje slordig uitzien.
Haal telkens een paar broccoliroosjes, paprikareepjes, visblokjes en kipfiletreepjes door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken terwijl de rest wordt gefrituurd.
Leg de tempura eventueel op servetjes op borden.
Geef de oestersaus of de sweet chilisaus en de warme rijst er apart bij.

Op tafel:p
Zet oestersaus en sweet Chilisaus op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:p
In Japan zijn ze dol op van alles uit de zee.
Dus kun je rustig de visfilet vervangen door 4 gepelde rauwe gamba's of 4 krabsticks.
En ook wat de groenten betreft, kun je lekker variëren met worteltjes, lente-uitjes, groene dunne asperges en paddestoelen zoals shiitakes, oesterzwammen en champignons.

Bron: Conimex

Terug