Tarbot met tijmboter en olijven

tarbot2 (3K)

  • 4 moten tarbot met vel
  • 3 eetl. olie
  • 75 g roomboter
  • stuk of 6 takjes verse tijm
  • 20 Griekse zwarte olijven, ontpit en in stukjes

Zout de vis stevig en laat een kwartier staan.
Verhit de olie en 1 eetlepel van de boter in een koekenpan en bak er de vis in, met de olijven ernaast.
Vis gaart veel sneller dan vlees, dus pas op.
Dikke moten tarbot zijn in een minuut of 5 gaar, dunnere nog sneller.
Bak de velkant langer en harder dan de andere zijde.
Haal dan uit de pan en houd eventjes warm onder aluminiumfolie.
Doe de tijm met de resterende boter in een steelpannetje en verwarm zachtjes.
De boter moet net aan smelten, maar niet zover dat hij schift: wellen heet dat.
Schenk hem dat onmiddellijk in een kommetje en breng op smaak met zout & peper.
Doe de vis op (warme) borden en verdeel er olijven en saus over.

Bron: Onno Kleyn

Terug