Gegrilde tarbot met sinaasappel en dragon

  • 1 grote sinaasappel, geschild
  • 1 citroen, geschild
  • 3 eetl. extra vergine olijfolie (bijv. uit Zuid-Spanje)
  • 1 lente-uitje, in dunne ringetjes gesneden
  • 3 takjes dragon, grof gesneden
  • 4 mooie stukken tarbot (of andere stevige witte vis)
  • peper & zout

Haal met een klein scherp mesje de partjes los en vang het sap op.
Laat sap en partjes met de olie, lente-ui en dragon in een bakje even marineren.
Grill intussen de vis op een hete grill(pan).
Proef het citrus-mengsel en breng het op smaak met peper en zout.
Verdeel de vis op vier warme borden, maal er nog wat peper en zout over en schep het citrusmengsel erop.
Lekker met gekookte aardappeltjes en courgette.

Meeuwig & Zn.

Terug