Gegrilde tarbot met mosterdsaus

tarbot (6K)

  • 150 g tarbotfilet
  • 3 eierdooiers
  • eetl. citroensap
  • eetl. water
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 125 g hoeveboter
  • olijfolie
  • tuin- of waterkers
  • 1 à 2 lepels mosterd, (Dijonnaise)
  • 10 cl room
  • nieuwe aardappeltjes
  • peterselie of bieslook

Bak de tarbotfilet in olijfolie en laat 10 minuten garen in een oven van 150 °C.
Maak de mousselinesaus:
Klop de eierdooiers schuimig, samen met een scheutje water en een eetlepel citroensap tot het geheel 60° C bereikt.
Roer dit onder in gesmolten boter tot een mooi, gebonden, smeuïge mousseline.
Werk af met 1 dl licht opgeklopte room en de mosterd.
Kook de aardappelen en rol ze in gesmolten boter met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer alles lekker warm en versier met tuin- of waterkers.

Aanbevolen wijn
Nuits Saint Georges Blanc, Domaine de l’Arlot, 2003

"Ooit gebruikt als remedie tegen kiespijn door Romeinen en Grieken, vandaag geeft mosterd onze gerechten extra pit."

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug