Gegrilde tarbot met mosterdsaus

tarbot (6K)

  • 150 g tarbotfilet
  • 3 eierdooiers
  • eetl. citroensap
  • eetl. water
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 125 g hoeveboter
  • olijfolie
  • tuin- of waterkers
  • 1 à 2 lepels mosterd, (Dijonnaise)
  • 10 cl room
  • nieuwe aardappeltjes
  • peterselie of bieslook

Bak de tarbotfilet in olijfolie en laat 10 minuten garen in een oven van 150 °C.
Maak de mousselinesaus:
Klop de eierdooiers schuimig, samen met een scheutje water en een eetlepel citroensap tot het geheel 60° C bereikt.
Roer dit onder in gesmolten boter tot een mooi, gebonden, smeuïge mousseline.
Werk af met 10 cl licht opgeklopte room en de mosterd.
Kook de aardappelen en rol ze in gesmolten boter met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer alles lekker warm en versier met tuin- of waterkers.

Aanbevolen wijn
Nuits Saint Georges Blanc, Domaine de l’Arlot, 2003

"Ooit gebruikt als remedie tegen kiespijn door Romeinen en Grieken, vandaag geeft mosterd onze gerechten extra pit."

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug