Tagliatelle met zalm en spinazie

  • 500 g tagliatelle
  • 50 g boter
  • 20 cl room
  • 1 eetl. bloem
  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g verse spinazie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • peper & zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Smelt de boter in een pan en meng deze met de room.
Roer de (gezeefde) bloem erdoor en blijf roeren.
Vuur zacht, we willen niet dat het bruin wordt, maar wel dat de bloem gaart.
Roer de kaas er in kleine porties doorheen en laat smelten (blijven roeren).
Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en doe ze bij de saus.
Zalm in kleine stukjes of reepjes, ook toevoegen.
Spinazie (goed gewassen, gehakt) erbij en nog een minuut of drie op heel zacht vuur doorkoken.
Serveer in grote diepe borden: eerst de tagliatelle en daar de saus overheen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug