Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

voor 2 personen

  • 200 g gerookte zalm(snippers)
  • 150 g tagliatelle
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 cl kookroom
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
 
  • 2 theel. scherpe mosterd
  • een snuf zout
  • peper
  • handje verse dille
  • paar cherrytomaten (optioneel)

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 10 minuten al dente.
Rasp alvast de verse Parmezaanse kaas en hak een flinke hand verse dille fijn.
Snijd ook alvast de cherrytomaatjes in vieren.
Het bosje lent-ui kan je ook alvast in ringetjes snijden.
Snijd 1 teentje knoflook fijn en fruit deze 1 minuutje aan in een scheutje olijfolie.
Voeg vervolgens de kookroom, dille, mosterd, Parmezaanse kaas en zout en peper toe.
Laat op laag vuur een beetje inkoken.

Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus
Tagliatelle met gerookte zalm en mosterd-dillesaus

Voeg de gerookte zalm(snippers- of blokjes) toe en meng goed door het geheel.
Voeg nu ook de ringetjes lente-ui toe.
Giet de tagliatelle af en voeg toe aan de saus.
Meng alles al omscheppend nog 1 minuutje door elkaar.
Meng tot slot (optioneel) de cherrytomaten door het gerecht.
Voeg naar smaak tevens extra Parmezaanse kaas toe.

Bron: Smaakmenutie

Terug