Tagliatelle met garnalen

voor 2 personen

  • 20 grote garnalen, gepeld
  • uitstekende olijfolie (Ocal, van Valderrama bijvoorbeeld)
  • 5 tenen knoflook
  • mespuntje cayennepeper
  • 6 bosuitjes, 'schuin' gesnipperd (scheermesjes)
  • 2 tomaten, ontdaan van zaad en vocht, klein gesneden
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 eetl. creme fraiche (d'Isigny )
  • 300 gram verse tagliatelle
  • grof zeezout, peper uit de molen

Maak een marinade van een ruime hoeveelheid olie, 4 uitgeperste tenen knoflook, de cayennepeper en wat zout en ruim peper.
Leg hierin de garnalen een half uurtje te marineren.
Doe 5 eetlepels olijfolie (uit de marinade) in een koekenpan op matig vuur en fruit hierin de 5e teen kleingesneden knoflook en de bosui.
Als de uit glazig is, voeg de tomaten toe en laat op matig vuur het meeste vocht verdampen.
Schroef het vuur op en voeg de garnalen inclusief (een deel van, afhankelijk van de hoeveelheid olie die gebruikt is) marinade toe aan de groenten en laat al omscheppende de garnalen snel kleuren.
Kook ondertussen de tagliatelle al dente.
Zodra de garnalen licht oranje kleuren, het vuur weer wat temperen tot matig en afblussen met de witte wijn.
Even doorkoken en reduceren.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de groenten/garnalen, alsmede de creme fraiche.
Even doorroeren en doorwarmen.
Op smaak brengen met peper en grof zeezout.

Italiaans, dus simpel, weinig ingrediƫnten (kies mooie producten) en korte kooktijden, dus fris
Binnen een half uur op tafel.

Jacco Konijn

Terug