Gewokte Sweet Chili noedels met vissaté en pittige tomatensalade

sweet_chili_noedels_vissate (2K)

  • 200 g stevige visfilet (bijv. Pangasius)
  • 1 citroen
  • sambal manis
  • 2 eetl. ketjap asin
  • wok olie
  • 4 satéstokjes
  • 250 g bamigroenten
  • 1 zakje wok noedels
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Sweet Chili
  • 100 g kerstomaatjes

Snijd de visfilet in stukjes van ca. 3 cm.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Meng de stukjes vis met de helft van de citroenrasp, 1 theelepel sambal, een scheutje ketjap asin en een scheutje olie.
Rijg aan de satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de groenten 5 minuten.
Voeg de noedels toe en wok 2 minuten mee.
Schep de woksaus erdoor en verwarm alles 5 minuten.
Verhit ondertussen een grillpan, gril de vissaté in ca. 4 - 6 minuten rondom goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen grotere kerstomaatjes, laat de kleintjes heel.
Meng de tomaatjes met de rest van het citroenrasp en breng op smaak met wat citroensap, wat sambal en een klein scheutje olie en ketjap asin.
Verdeel de sweet chili noedels en de vissaté over 2 grote kommen of borden en geef de tomatensalade er apart bij.

Op tafel
Geef er lekker frisse atjar tjampoer of taugé bij.

Lekker anders kan ook
De bamigroenten kun je vervangen door Oosterse roerbakgroenten.

Bron: Conimex

Terug