Sweet Chili kool met vis, knapperige pinda's en witte rijst

kool_met_vis (2K)

  • 400 g rijst
  • 400 g stevige visfilet (bijv. koolvis- of roodbaarsfilet)
  • 1 grote Chinese kool
  • wokolie
  • Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili
  • 50 g gezouten pinda's

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd de visfilet in brede repen.
Was en snijd de kool in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vis voorzichtig ca. 3 minuten.
Schep de vis even uit de wok.
Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe en wok de kool 3 minuten.
Schep er 10 eetlepels woksaus door.
Wok nog 1 minuut.
Voeg de vis voorzichtig toe en warm goed door.
Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de sweet chili kool met vis erop en bestrooi met de pinda´s.

Op tafel
Geef er voor een krokant accent cassave kroepoek bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de vis door garnalen of vleesreepjes; deze hoeven niet eerst uit de wok gehaald te worden maar de kool kan er na 3 minuten wokken gewoon bij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten.

Bron: Conimex

Terug