Stoofpot met kabeljauw

Tajine mqualli

Stoofpot met kabeljauw

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel, grootte van ½ duim
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 theel. geelwortel (kurkuma)
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 citroen
  • 3 eetl. olie
 
  • 200 g visfilet, kabeljauw, koolvis
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 150 g volkoren couscous
  • 400 g worteltjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie

Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Maak een marinade van de gember, de helft van de specerijen, wat citroensap en 1 eetlepel olie.
Snijd de vis in flinke blokken en schep de marinade erdoor.
Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Breng 20 cl water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Doe de couscous in een kom en meng er de rest van de specerijen door.
Schenk de bouillon erover en roer dit met een vork erdoor.
Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
Kook de wortels in een bodempje water gaar.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Verwarm eventueel een tajine op laag vuur.
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de vis voorzichtig kort.
Voeg de ui en de knoflook en een paar lepels water toe en stoof de vis in 5 minuten gaar.
Was de peterselie en knip het klein.
Strooi de peterselie over de vis.
Geef de vis met de worteltjes en couscous en parten citroen.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug