Italiaans stamppotje met veldsla

Italiaans stamppotje met veldsla

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 4 sjalotjes
  • 1 eetl. (olijf)olie
  • 150 g veldsla of 1 krop Romeinse sla, little gem of andijvie
 
  • 50 g rucola
  • 150 g kerstomaatjes
  • 200 g gerookte makreel
  • 12 blaadjes basilicum

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Pel de sjalotten en snijd ze klein.
Fruit de sjalotten in de olie zacht.
Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.
Halveer de tomaatjes.
Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.
Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
Stamp de gare aardappelen grof.
Meng er de sjalotten met makreel en de rest van de groente en de basilicum door.
Warm het geheel goed door.

Rucola over?

Bron: Voedingscentrum

Terug