Spruitjesstamppot met kabeljauw

voor 2 personen

  • 400 g kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 300 g kabeljauw/koolvis, vers of ontdooid
  • beetje bloem
  • 2 eieren
  • handje zwarte olijven
  • handje peterselie
  • olijfolie
  • knoflook
  • beetje warme melk
  • peper & zout
  • paprikapoeder

Kook de aardappelen gaar en stamp ze vast een beetje.
Pers een flinke knoflookteen erboven uit, voeg een beetje warme melk toe, beetje peper en zout en een klein scheutje olijfolie.
Kook ondertussen de spruitjes en de eieren in ongeveer 8 à 10 minuten gaar.
Voeg de spruitjes bij de aardappelen en stamp ze er doorheen.
De spruitjes hoeven niet helemaal fijngestampt te worden.
Snijd de eieren grof, hak de peterselie fijn en snijd de zwarte olijven in stukjes.
Snijd de vis in stukken, doe er wat peper, zout en paprikapoeder op en haal door wat bloem.
Bak de vis in een scheut olijfolie in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
Meng de vis luchtig door de stamppot en strooi de eieren, olijven en peterselie erover.

Variaties
Je kunt de spruitjes weglaten en de aardappelpuree met kabeljauw eten met een knapperige salade. Je kunt de spruitjes vervangen door een andere groente die je lekker vindt. Je zou de vis kunnen vervangen door bijvoorbeeld gerookte makreelfilets.

Bron: Doe maar gezond

Terug