Spaghettini met asperges en zalm

voor 2 personen

  • 400 g asperges
  • 150 - 200 g volkoren spaghettini of spaghetti
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 200 g gerookte zalm
  • ½ dl bouillon
  • ½ dl droge witte wijn
  • mespunt tijm

Snijd de punten van de asperges en halveer de punten in de lengte.
Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk.
Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
Kook de spaghettini in ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de asperges ca. 6 minuten.
Snijd de zalm in reepjes.
Doe de zalm bij de asperges en voeg de bouillon en de wijn toe.
Warm dit snel door.
Giet de spaghettini af en schep dit bij de asperges.
Schep het geheel goed door en maak op smaak met wat peper en tijm.

Bron: Voedingscentrum

Terug