Spaghetti met tuinboontjes en zalm

Spaghetti met tuinboontjes en zalm

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. kookroom
 
  • 300 g verse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 150 g gerookte zalm
  • 8 blaadjes salie

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
Fruit de ui en de knoflook met wat peper een paar minuten zacht in de olie.
Voeg 10 cl water met de kookroom en de tuinboontjes toe en laat de tuinboontjes in een paar minuten gaar worden.
Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de zalm in reepjes.
Was de salie en snijd de blaadjes in reepjes.
Roer de zalm en de salie door de tuinbonensaus.
Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.

Kookroom over?
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Bron: Voedingscentrum

Terug