Spaghetti met scampi in een pecorino tomatensausje

spaghetti_scampi (3K)

voor 2 personen

  • 12 gepelde scampi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk courgette
  • 2 sjalotjes
  • 20 cl tomatensaus
  • 50 g gerookt spek
  • 50 g pecorino-kaas
  • een beetje koriander
  • een beetje mosterdzaad
  • een beetje dille fijn gesneden
  • een beetje zwarte peper
  • 200 g spaghetti
  • boter

Spek zeer fijn snijden.
Look in fijne ringen snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Sjalotjes in stukken snijden.
Bak het spek aan in een beetje boter.
Voeg look, sjalot en courgette toe kruid met de boven vermelde kruiden en laat op een zacht vuur stoven terwijl men de tomatensaus en 25 gram kaas toevoegd.
Als laatste de scampi toevoegen +/- 5 minuten laten meestoven.
Ondertussen heb je de spaghetti beetgaar gekookt.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af met de 25 gram kaas.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug