Spaghetti met doperwtjes en tonijn

Spaghetti met doperwtjes en tonijn

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 1 blik tonijn in water
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 1 eetl. olijfolie
 
  • 200 g doperwten, diepvries
  • 4 takjes peterselie
  • 8 blaadjes salie of 4 takjes selderij
  • 2 eetl. geraspte kaas 30+ oud

Pel de sjalot en snijd hem klein.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel hem in stukjes.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de sjalot zacht in de olie.
Voeg de doperwtjes toe met een beetje water en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
Meng er de tonijn door.
Was de peterselie en de salie en knip het klein.
Giet de spaghetti af, maar houd een paar lepels kookvocht achter.
Meng dit door het doperwtenmengsel en voeg nog wat kookvocht toe.
Schep er de peterselie en de salie door.
Strooi er aan tafel de kaas over.

Menusuggestie
Lekker met kropsla met tomaat.

Hiervoor heb je nodig . . .

  • kropsla
  • 2 tomaten
  • 1 ei
 
  • 1 eetl. slasaus 25% olie
  • azijn

Geraspte kaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug