Spaghetti al tonno

Spaghetti al tonno

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 ansjovisfilets, blikje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • oregano
  • 175 g volkoren spaghetti
  • 1 blikje tonijn op water, naturel

Maak de knoflook schoon en snijd het teentje in plakjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook goudgeel.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie.
Laat de ansjovis in de olie smelten.
Voeg de tomaten met het sap, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
Kook de spaghetti in ruim water gaar.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Schep de tonijn door de saus.
Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus.

Menusuggestie
Lekker met gegrilde aubergine.

Ansjovis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug