Suprème van snoekbaars met rode kool en knolselder

  • 600 g snoekbaarsfilet
  • 1 knolselder
  • 500 g rode kool
  • 1 citroen
  • 2 cl wijnazijn
  • 75 g geklaarde boter
  • 3 suikerklontjes
  • 30 g boter
  • peper & zout
  • 2 sjalotten
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl visfumet
  • 100 g boter
  • 1 cl selderalcohol

De knolselder en de rode kool in julienne snijden.
Kruiden met peper en zout en besprenkelen met wijnazijn.
De rode kool en knolselder fruiten in boter, de suikerklontjes toevoegen en onder deksel gaarstoven.
De snoekbaarsfilets in de geklaarde boter (of olie) bakken.
Voor de saus de gehakte sjalotten bakken in een beetje boter, blussen met visfumet en de witte wijn, tot de helft inkoken en opkloppen met klontjes ijskoude boter.
Een scheutje selderalcohol toevoegen.
De snoekbaarsfilets op het bord schikken, met saus overgieten en afwerken met de julienne van knolselder en rode kool.

Bron: De Wassende Maan

Terug