Slakjes met hazelnoten in roomsaus

Slakjes met hazelnoten in roomsaus

  • 50 g blanke hazelnoten, grof gehakt
  • 1 sjalot, ragfijn gesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 25 g roomboter
 
  • 3 eetl. groene Chartreuse (likeur),
    of andere medium sherry of witte vermout
  • 25 cl crème fraîche
  • stuk of 24 slakken (pot of blik)
  • paar eetl. vers gehakte peterselie

Rooster de hazelnoten in een droog koekenpannetje tot ze net beginnen te kleuren.
Blijf er vooral bij, want lang gebeurt er niks en dan opeens is het zover.
Een moment niet opgelet en ze zijn verbrand.
Fruit de sjalot heel zachtjes glazig in de olie in circa 5 minuten; bak dan de knoflook en de hazelnoten 2 minuten mee.
Voeg de boter en likeur toe en laat vrijwel verdampen.
Doe de room erbij, roer glad en laat iets indikken.
Voeg de grondig uitgelekte slakken toe, warm door en breng op smaak met zout en peper.
Neem kleine diepe borden of kommen en verdeel de slakken met saus erover.
Bestrooi met peterselie en eet met stokbrood met een goede korst.

Bron: Onno Kleyn

Terug