Skreifilet .. winterkabeljauw met zijn garnituren

skreifilet (5K)

voor 2 personen

  • 2 skreifilets, blijkbaar een winter kabeljauw ± 400 g
  • 1 sjalotje grof gesneden
  • olijfolie
  • viskruiden
  • witte wijn
  • een handvol geschaafde amandelen
  • groenten:
  • 10 tal spruiten in vier verdelen
  • 1 stuk courgette grof snijden
  • 10 tal krieltjes beetgaar in 4 snijden
  • 1 sjalotje grof snijden
  • 4 romatomaatjes
  • viskruiden
  • een scheut witte wijn
  • olijfolie
  • romatomaatjes uit de oven & gemalen peper
    • saus
  • een handvol rucola
  • een handvol amandel schilfers
  • een flinke scheut vloeibare honing
  • vocht van de vis

Oven voorverwarmen op combi op 200 °C.
Vis goed insmeren met olijfolie en kruiden met viskruiden.
Leg deze in een vuurvaste schotel goed ingesmeerd met olijfolie, bestrooi de vis met amandelen en een beetje witte wijn.
Bak deze ± 20 minuten.

Groenten:

spruiten aanbakken in olijfolie, voeg de courgette, tomaatjes, sjalotjes, krieltjes en tomaatjes toe en de kruiden en witte wijn.
Laat even sudderen op laag vuur, alles moet wel beetgaar blijven.

Saus

Haal het vocht van de vis uit de vuurvaste schotel doe deze in een maatbeker.
Voeg rucola, amandelen en honing toe.
Mix dit alles, indien nodig bijbinden.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug