Sint-Jakobsvruchten met zeekraal

Sint-Jakobsvruchten (2K)

  • 16 Sint-Jakobsvruchten
  • 4 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 150 g zeekraal
  • 1 preiwit, in fijne reepjes
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 eetl. Noilly Prat (of andere witte vermouth)
  • ⅓ dl room
  • 50 g ijskoude boter, in vlokjes
  • 1 takje verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • frituurolie

Doe de sjalotjes in een pannetje met de witte wijn, de Noilly Prat, de tijm en de laurier.
Laat tot de helft inkoken.
Doe er de room en laat nog even doorkoken.
Klop, van het vuur af, de ijskoude botervlokjes door de saus.
Spoel de zeekraal.
Breek het onderste harde stukje eraf.
Stoom ze kort boven een bodempje water (of stoof ze een paar minuten in een nootje boter).
Bak de preireepjes 1 minuut in hete frituurolie.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog.
Snij ze eventueel horizontaal doormidden.
Verhit de boter in een anti-aanbakpan.
Bak de zeevruchten kort (amper een halve minuut) aan beide kanten.
Leg de Sint-Jakobsvruchten op een bedje van zeekraal.
Lepel er wat saus bij.
Werk af met gefrituurde preireepjes en serveer meteen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug