|
|
Doe in een pan het fijngesneden witloof, de sjalotten, de in blokjes gesneden appelen met schil, look in de schil, komijn, curry, kokosmelk, geraspte kokosnoot en peper en zout.
Laat 8 minuten bakken en hou warm.
Frituur enkele witloofblaadjes op 100 °C en laat ze uitlekken op absorberend papier.
Bak op het laatste moment de Sint-Jakobsschelpen aan elke zijde kort aan in een antikleefpan met een scheutje olijfolie en peper en zout.
Schik op warme diepe borden de witloofcurry de Sint-Jakobsnoten en de garnituur.
Dien meteen op.
Opmerking
Sint-Jakobsschelpen moeten kort en snel gebakken worden, anders worden ze taai.
Voor curry en komijn, niet in overdrijven anders gaat de heerlijke smaak van de Sint-Jakobsschelpen weg.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij