Sint-Jakobsschelpen met witloofcurry en appelen

Sint-Jakobsschelpen (2K)

  • 16 Sint-Jakobsschelpen
  • ½ eetl. olijfolie
  • zeezout
  • peper
  • 500 g witloof
  • 2 sjalotten
  • 2 appelen
  • 2 teentjes knoflook
  • komijn
  • curry
  • 50 cl kokosmelk
  • geraspte kokosnoot
  • enkele blaadjes witloof, gefrituurd

Doe in een pan het fijngesneden witloof, de sjalotten, de in blokjes gesneden appelen met schil, look in de schil, komijn, curry, kokosmelk, geraspte kokosnoot en peper en zout.
Laat 8 minuten bakken en hou warm.
Frituur enkele witloofblaadjes op 100 °C en laat ze uitlekken op absorberend papier.
Bak op het laatste moment de Sint-Jakobsschelpen aan elke zijde kort aan in een antikleefpan met een scheutje olijfolie en peper en zout.
Schik op warme diepe borden de witloofcurry de Sint-Jakobsnoten en de garnituur.
Dien meteen op.

Opmerking
Sint-Jakobsschelpen moeten kort en snel gebakken worden, anders worden ze taai.
Voor curry en komijn, niet in overdrijven anders gaat de heerlijke smaak van de Sint-Jakobsschelpen weg.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug