Siciliaanse pasta met tonijn en gedroogde tomaten

Siciliaanse pasta met tonijn en gedroogde tomaten

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • een paar takjes verse platte peterselie
  • enkele takjes verse oregano
    (of een snufje gedroogde oregano)
 
  • twee handenvol zongedroogde (cherry)tomaten
  • 200 g gigli deegwaren (of andere korte deegwaren)
  • een blikje duurzaame tonijn in olijfolie ca. 170 g nettogewicht
  • zout & zwarte peper
  • goede e.v. olijfolie om te besprenkelen

Fruit de gesnipperde ui met het knoflookteentje en de fijngesneden kruiden - alleen de bladeren - zachtjes in de olijfolie gaar.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg dan wat zout toe.
Laat de tomaten ondertussen zacht worden, laat ze uitlekken en hak ze grof.
Voeg ze toe aan de ui en knoflook en kook ze een paar minuten.
Kook de pasta beetgaar, giet af en meng met de saus.
Voeg de verkruimelde tonijn en wat zwarte peper toe en roer.
Serveer besprenkeld met wat goede olijfolie.

Bron: La Cucina del Sole

Terug