Seafoodburger (kabeljauw, garnalen)

seafoodburger (2K)

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 120 g garnalen
  • 1 ei
  • 4 eetl. slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 3 in ringetjes gesneden lente-uitjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 8 witte boterhammen
  • 4 eetl. fijngesneden ijsbergsla
  • 4 eetl. whisky cocktailsaus
  • 4 plakken sinaasappel
  • 1 eetl. gehakte peterselie

Snijd de kabeljauw in blokjes en hak deze met de garnalen, ei, chilipoeder, paprikapoeder en slagroom in de keukenmachine fijn.
Meng de lente-ui ringetjes er doorheen en maak er bolletjes van.
Druk deze enigszins plat en bak deze in een pan met teflonlaag aan beide zijden krokant en gaar in olijfolie.
Houd ze warm tot gebruik in een voorverwarmde oven.
Steek uit de witte boterhammen acht rondjes ter grootte van een theemok.
Rooster de broodrondjes en bedek deze daarna de helft met sla.
Giet hier wat van de whiskysaus over en plaats de seafoodburgers in het midden.
Dek de seafoodburgers af met de overige broodrondjes.
Garneer met plakken sinaasappel en peterselie.
Serveer de overige whiskysaus apart.

Wijnadvies
Chardonnay, Graffigna, Mendoza, Argentinië

Succestip
Vervang de garnalen door surimi sticks.

Bron: Spar Succes recepten

Terug