Schol met bloedworst en mierikswortel

Schol met bloedworst en mierikswortel

  • 400 g scholfilets, zonder huid
  • 4 plakken bakbloedworst
  • 1 verse mierikswortel, of wat uit een potje
 
  • 5 eetl. boter
  • nodig: een gave koekenpan

Bestrooi de scholfilets met zout en organiseer warme borden.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak er de bloedworst in op nogal fel vuur; 2 minuten per kant lijkt me genoeg.
Haal uit de pan, doe er weer 1 eetlepel boter in en bak de scholfilets kort, 2 minuten op de ene kant, dan 1 minuut op de andere, en gebruik lager vuur.
Draai maar één keer om.
Filets zonder huid zijn zeer teer en gaan gemakkelijk kapot, dus gebruik een pan met onbeschadigde antiaanbaklaag.
Neem een grote, dunne spatel en leg de filets op de warme borden, op, onder of naast de plakken bloedworst.
Smelt de resterende boter met de bakboter in de pan en verdeel erover.
Neem de mierikswortel ter hand en rasp wat over het gerecht.
Ik at er in de schil gekookte aardappeltjes bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug