Gambas diabolo

  • 1 kilo gambas, onthoofd en gepeld
  • 1 dl schaaldierenfond van de koppen en pantsers
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g vleestomaten, ontzield, ontpit en kleingesneden
  • 150 g crème fraîche
  • 1 eetl. piment d'Espelette
  • cayennepeper naar smaak
  • zout
  • 1 eetl. gembersiroop

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel de gambas, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal.
Bestrooi ze met (Jane's Krazy's) lemonpepper of met een beetje zout en citroensap en leg ze op keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook 5 minuten.
Voeg de tomaat toe, cayennepeper, piment d'Espelette, zout en gembersiroop toe en fruit even mee.
Blus af met de schaaldierenfond en laat alles zachtjes sudderen en inkoken tot bijna alle vocht is verdwenen.
Pureer de saus met de staafmixer en klop de crème fraîche erdoor.
Verdeel de gambas over 4 ovenvaste schaaltjes.
Schep de saus erover en zet de schaaltjes 8 minuten in de oven.
Serveer meteen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug