Scampi met chilipepertjes en saffraanrijst

scampi_chilipepertjes (3K)

  • doosje of envelopje saffraan
  • 300 g rijst
  • 2 chilipepertjes
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½ cm gember
  • 5 eetl. olijfolie
  • 4 tomaten
  • 3 eetl. sherry
  • ½ l groentenbouillon
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • verse koriander, naar smaak
  • 24 scampi, gepeld staartje nog eraan
  • cayennepeper

Breng water aan de kook, los er de saffraan en wat zout in op.
Kook hierin de rijst gaar.
Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
Snipper de sjalot en de look fijn.
Schil de gember en snij eveneens fijn.
Stoof de sjalot in 3 eetlepels olijfolie voeg er de chilipeper, look en gember aan toe.
Doe er de gepelde en in stukken gesneden tomaten bij.
Blus met 1 eetlepel sherry en de groentenbouillon.
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat op een zacht vuurtje inkoken.
Breng op smaak met peper, zout en verse koriander (opgelet niet te veel is straf van smaak).
Bak de scampi in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten kruid met cayennepeper en zout en blus het aanbaksel met 2 eetlp sherry.
Doe de scampi bij de saus en serveer met de saffraanrijst.

Opmerking
Kan ook met gewone rijst of met pasta geserveerd worden.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug