Geroosterde sardines met risotto

voor 2 personen

  • 2 sjalotten of1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 175 - 200 g risottorijst
  • ± 6 dl bouillon (van tablet)
  • rozemarijn
  • citroensap
  • 6 verse schoongemaakte sardines

Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd ze klein.
Fruit de ui en de knoflook met wat peper zacht in de olie.
Schep de helft uit de pan en houd dit achter.
Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
Giet er ⅓ deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
Voeg als het vocht is opgenomen steeds weer een deel van de bouillon toe.
Kook de rijst zo in ± 25 minuten gaar.
Warm de grill voor.
Meng het achtergehouden sjalottenmengsel met wat rozemarijn en citroensap.
Vul hiermee de buikholtes van de sardines.
Rooster de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Bestrooi de vis met peper en een beetje zout.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes met peultjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug