Geroosterde sardines met rijst en broccoli

Geroosterde sardines met rijst en broccoli

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 3 sjalotten of 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g broccoli
  • peper
 
  • 2 eetl. olie
  • rozemarijn
  • citroensap
  • 6 verse schoongemaakte sardines

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze klein.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook met wat peper zacht in de olie.
Schep de helft uit de pan en houd dit achter.
Bak de gare rijst even mee in de pan.
Warm de grill voor.
Meng het achtergehouden sjalottenmengsel met wat rozemarijn en citroensap.
Vul hiermee de buikholtes van de sardines.
Rooster de vis onder de hete grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Kook de broccoli in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
Bestrooi de vis met wat peper.
Serveer de vis en de broccoli bij de rijst.

Vis over?

Bron: Voedingscentrum

Terug