Sajoer snijboontjes met vis, rode peper & taugé

sajoer_snijboontjes_vis (2K)

  • 600 g snijboontjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 400 g stevig visfilet (zoals bijv. Tilapia)
  • 400 g witte rijst
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex boemboe Sajoer Boontjes
  • 150 g taugé

Maak de snijbonen schoon, halveer en snijd in dunne reepjes.
Kook de snijboonreepjes 5 minuten in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
Afgieten.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verwijder de zaadlijsten van het pepertje en snijd in reepjes.
Snijd de vis in stukjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de knoflook en de peper 3 minuten.
Voeg de vis toe en bak voorzichtig 3 minuten, voeg de boemboe sajoer boontjes en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe en warm goed door.
Schep de snijboontjes en de taugé er voorzichtig door en warm mee.
Verdeel de sajoer snijboontjes en de warme rijst over 4 borden.

Bron: Conimex

Terug