Saffraan-risotto met vis en venkel

  • 1 sjalotje
  • 1 venkelknol
  • ca. 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 300 g rondkorrelrijst
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 100 g garnalen
  • 4 eetl. slagroom
  • 150 Parmezaanse kaas

Het sjalotje snipperen, de venkel in kleine stukjes snijden, het groen fijnsnijden en bewaren als garnering.
De helft van de boter verhitten en hierin de sjalotsnippers glazig fruiten, de rijst toevoegen en blijven roeren tot alle korrels glanzen.
De venkel, de saffraan, de wijn en ¾ van de bouillon toevoegen en de rijst in ca. 20 minuten gaar koken.
Nu en dan roeren en nog wat bouillon toevoegen als de rijst droger wordt.
De vis in blokjes snijden en de laatste 10 minuten in de risotto gaar laten worden.
De slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas door de risotto roeren en zout & peper naar smaak toevoegen.
De rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto strooien en meteen serveren.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug