Röstikoekjes met zalm

Röstikoekjes met zalm

voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ kleine sjalot
  • 1 eetl. volkorenmeel
  • 1 ei
 
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. zuivelspread
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt
  • 100 g gerookte zalm

Schil de aardappelen en rasp ze op een grove rasp.
Snijd het stukje sjalot heel fijn en meng het met het meel, het ei en wat peper door de geraspte aardappelen.
Verwarm wat margarine in een koekenpan en schep er 3 à 4 lepels van de rösti in.
Druk dit wat plat en bak de rösti in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Keer de koekjes en bak ze aan de andere kant bruin.
Houd de röstikoekjes warm en bak zo de rest van het röstimengsel.
Klop de zuivelspread met de yoghurt glad en voeg wat peper toe.
Snijd de zalm in smalle reepjes.
Serveer de röstikoekjes met de saus en de reepjes zalm.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen.
Hiervoor heb je nodig . . .

  • 400 g snijbonen

Bron: Voedingscentrum

Terug