Rog met botersaus

rog_botersaus (2K)

  • court-bouillon
  • 25 cl witte wijn
  • 1 ui, in ringen
  • 1 wortel, in plakken
  • 1 laurierblad
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 4 rogvleugels van 250 g, ontveld
  • 100 g boter
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. kappertjes, afgespoeld, drooggedept en gehakt
  • zout
  • peper

Doe voor de court-bouillon de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 5 dl water in een diepe koekenpan.
Breng het aan de kook en laat het twintig minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan.
Voeg de rog toe en pocheer deze tien minuten, totdat de vis makkelijk uiteenvalt als je erin prikt.
Neem de vis uit de pan, laat hem uitlekken, dek af en houd warm.
Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden (beurre noisette).
Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout & peper erdoor.
Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op.
Je kan ook de filet eerst van de graat tillen.

Bron: Bert Allers
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug