Rog gevuld met aardappelrisotto

rog (2K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen4 (elk 150 g)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • ½ ui
  • 1 teentje look
  • 3 dl visbouillon
  • ½ bussel bieslook
  • 2 limoenen
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper & zout
  • tandenstokers

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van een halve cm.
Fruit de gesnipperde ui en de gesnipperde look in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de aardappelblokjes toe en bevochtig ze met de visbouillon.
Bak de aardappelblokjes gaar tot ze al het vocht hebben opgenomen.
Kruid met peper en zout.
Hak de zongedroogde tomaten fijn.
Doe ze bij de aardappelen, samen met de fijngesnipperde bieslook.
De aardappelrisotto is klaar.
Leg de rogvleugelfilets open en schep er 2 eetlepels aardappelrisotto op.
Rol de filets op en steek ze vast met een tandenstoker.
Bak de filets in 1 eetlepel olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Verdeel de resterende aardappelrisotto over 4 borden.
Leg er de rog bovenop en besprenkel met limoensap.
Rasp de schil van 1 limoen en strooi de zeste over de vis.

Tip
Serveer met zomers slaatje.

Bron: Patapas

Terug