Roergebakken vruchten met garnalen

vruchten_garnalen (2K)

  • 1 schoongemaakte appel in reepjes gesneden
  • 2 eetl. gedroogde kokos
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 uitgesneden sinaasappelpartjes
  • 12 druiven zonder pit
  • 1 in plakjes gesneden kiwi
  • sap van 1 citroen
  • 500 g roze garnalen
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. fijngesneden ananas uit blik
  • 1 eetl. gembersiroop
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. roomboter + 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. chilisaus

Verhit de olie en roomboter in een wok of een hapjespan.
Bak hierin kort kerriepoeder, kokos en knoflook.
Voeg vervolgens de sinaasappelpartjes, druiven, kiwi, ananas en appelpartjes toe en breng de vruchten aan de kook.
Voeg daarna het citroensap, chilisaus en gembersiroop toe.
Breng het geheel weer aan de kook en voeg als laatste de garnalen toe.
Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.

Wijnadvies
Alter Geniesser Weiss, Burgherren Weinhandels, Duitsland.

Succestip
Serveer de roergebakken vruchten en garnalen met rijst of bami.
Voeg voor een extra frisse smaak op het laatste moment 2 theelepels versgehakte koriander toe.

Bron: Spar Succes recepten

Terug