Roerbakje met groenten en rivierkreeftjes

  • 2 cm verse gember, in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 50 g mager rookspek, in reepjes
  • 4 eetl. olie
  • 1 rode (punt)paprika, in reepjes
  • 200 g fijngesneden prei
  • 200 g taugé
  • 1 dikke eetl. sambal manis of taotjo
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 4 eetl. witte wijn
  • 300 g gepelde rivierkreeftjes
  • blaadjes verse munt

Bak de gember, knoflook en het spek in de olie tot de knoflook kleurt.
Voeg de paprika toe, zet het vuur laag en dek de pan af.
Laat 3 minuten garen.
Zet het vuur hoog en voeg de prei en taugé toe.
Roerbak 3 minuten.
Roer de sambal los met de vissaus en witte wijn.
Voeg samen met de rivierkreeftjes bij de groenten, schep om en dek af met het deksel.
Zet het vuur uit en laat nog 1 minuut doorwarmen.

Erbij: rijst of burgul of brood.

Erop: blaadjes verse munt.

Bron: Onno Kleyn

Terug