Rode viscurry met peterselienoedels

rode_viscurry (4K)

  • 3 grote winterwortels
  • 2 uien
  • 400 g (wit)visfilet
  • 1½ zak woknoedels (375 g)
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • 4 eetl. fijngehakte peterselie
  • 4 eetl. gebakken uitjes

Schil de wortels en snijd ze in plakjes.
Kook deze 5 minuten in ruim kokend water.
Afgieten.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de visfilets in gelijke stukjes.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Afgieten en laten uitlekken.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de plakjes wortel en de partjes ui 3 minuten.
Roerbak dan de boemboe 2 minuten mee.
Voeg de stukjes vis en ⅓ van de kokosmelk toe en laat het gerecht op laag vuur 5 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de warme noedels met de rest van de kokosmelk en de peterselie en warm goed door.
Verdeel de noedels over 4 grote borden.
Schep de viscurry erop en bestrooi met wat gebakken uitjes.

Op tafel
Geef er voor een lekker knappertje plakken kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Voeg met de kokosmelk ook 2 eetlepels ketjap manis toe.

Terug