Rode Thaise garnalencurry met paksoi en limoen

Rode Thaise garnalencurry met paksoi en limoen

  • 3 kleine rode uien
  • 400 g paksoi
  • 1 limoen
  • 1 pak rijstnoedels 2mm
  • wokolie
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 1 pakje kokosmelk
  • 250 g grote rauwe garnalen

Pel en snijd de rode uitjes elk in 6 partjes.
Snijd de paksoi in stukken.
Houd het groene blad en de steelstukken apart.
Rasp de schil van de limoen.
Halveer de limoen, snijd 1 helft in 2 parten.
Was en droog de paksoi heel goed (bijv. in een slacentrifuge).
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet.
Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de ui 2 minuten.
Voeg de garnalen en limoenrasp toe en roerbak 3 minuten.
Voeg de steelstukken van de paksoi toe en roerbak 1 minuut.
Schuif de ingrediƫnten - ls er veel vocht in de pan zit - naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen.
Zet het vuur laag.
Roer de currypasta, 5 cl water en de kokosmelk erdoor.
Knijp de halve limoen erboven uit.
Breng al roerende aan de kook en laat de curry 2 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het groen van de paksoi toe.
Even doorwarmen.
Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen, schep de rode Thaise garnalencurry met paksoi en limoen erbij.
Leg de parten limoen ernaast.

Serveertip
Lekker met kroepoek sweet Chili!

Variaties
Vervang de paksoi door Chinese kool of bimi. Bimi moet je wel wat langer wokken dus die gaat er eerst in en na 3 minuten roerbakken kunnen dan de garnalen worden toegevoegd.

Bron: Conimex

Terug