Gepocheerde rode poon

  • 3 worteltjes in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 1 prei in stukken
  • 2 dl witte wijn
  • 8 dl water
  • 3 takjesselderij
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • mespunt piment
  • 5 gekneusde witte-peperkorrels
  • 1 visbouillontablet
  • 1 forse schoongemaakte rode poon
    (of schelvis, kabeljauw, zalm(forel), makreel)
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 2 eetl. fijngeknipte kervel
  • zout, peper

Doe groenten, kruiden, wijn, water en bouillontablet in een (pocheer)vispan.
Laat 20 minuten trekken.
Leg de vis in een pocheermandje of in de bouillon.
Houd de bouillon tegen de kook aan.
Laat de vis in 10 à 15 minuten gaar worden.
Laat de vis uitlekken en houd hem warm.
Zeef ½ deciliter bouillon boven een steelpan.
Zet op laag vuur.
Klop met een mixer klontje voor klontje de boter erdoor.
Neem pan van het vuur.
Roer de kervel erdoor.
Breng de saus op smaak met zout & peper.

Serveertip
Lekker bij witte wijn, deze bij voorbeeld, een Riesling uit de Elzas, Henri Ehrhart.

Bron: Smulweb

Terug