Rode currynoedels met garnalen

knoflookrijst_kip (2K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • wokolie
  • 600 g gesneden prei
  • 400 g rauwe gepelde grote garnalen
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • 4 eetl. fijngehakte groene kruiden (zoals bijv. koriander en bieslook)
  • ½ zakje geraspte kokos

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de prei ca. 2 minuten.
Voeg de garnalen toe en bak ca. 1 minuut mee.
Voeg de boemboe en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.0
Voeg de noedels toe, goed mengen en wok nog 2 minuten.
Schep de currynoedels in 4 grote kommen of op 4 borden, bestrooi met de kruiden en de geraspte kokos.

Op tafel
Zet gebakken uitjes of kroepoek naturel op tafel, om er zelf over te strooien.

Bron: Conimex

Terug