Risotto met rucola en zalm

  • 20 g boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pak risottorijst
  • 1 zak rucola à 125 g
  • 72 cl tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1½ theel. knoflookpuree (uit het koelvak)
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes
  • versgemalen peper
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas

Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg de risotto toe en bak de korrels totdat ze glazig zien.
Voeg de bouillon toe en bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rucola met een heel scherp mes in stukjes.
Neem de pan van het vuur en schep er de rucola, het citroensap, de zalm en peper naar smaak door.
Laat de rijst nog 5 minuten nagaren.
Bestrooi de rijst met de kaas en serveer direct.
Lekker met doperwtjes met fijngesneden basilicum.

Bron: Smulweb

Terug