Risotto met kreeft en konijn

risotto_kreeft (2K)

  • 200 g risottorijst (arboriorijst)
  • 1 grote ajuin (versnipperd)
  • 2 knoflookteentjes (geperst)
  • 60 cl gevogeltebouillon
  • 20 cl Tripel Chimay
  • 150 g gemalen kaas Vieux Chimay
  • 3 x 50 g boter
  • 2 stuks van 600 g kreeft (voorgekookt)
  • 4 ontvliesde konijnenfilets van 120 g
  • 200 g tuinbonen (uit blik)
  • 16 spruitjes (voorgekookt)
  • 10 cl Blauwe Chimay
  • 10 cl bruine fond

Warm de Tripel Chimay en de gevogeltebouillon op.
Stoof de ajuin samen met de look aan in 50 gram boter en roer er de risottorijst onder.
Giet nu telkens een deeltje van het warme vocht bij de risottorijst, blijf roeren en laat telkens inkoken.
Doe dit zo'n 10 keer.
Werk af met de kaas Vieux Chimay.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de Blauwe Chimay en de bruine fond voor de helft inkoken, monteer met 50 gr boter.
Stoof de spruiten en de tuinbonen aan.
Decorticeer de kreeft (dus ontdoe hem van zijn pantser), halveer de staarten en verwijder het darmkanaal.
Bak het kreeftenvlees en de konijnenfilets, kruid ze met peper en zout.

Serveertip:
Presenteer de risotto met daarop de tuinbonen en spruiten, de konijnenfilet en een stukje kreeft.
Werk af met een straaltje saus.

Bron: Kaasrecepten
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug