Risotto met garnalen en witte wijn

Risotto met garnalen en witte wijn

voor 3 - 4 personen

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 g risottorijst
  • 20 cl witte wijn
  • 50 cl visbouillon
  • 300 g grote gepelde garnalen
  • knoflookpoeder en paprikapoeder
  • 3 lente-uitjes
  • handje waterkers
  • handje geraspte Parmezaanse kaas, plus extra voor serveren
  • olijfolie

Verhit eens scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin het sjalotje en de knoflook.
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels doorzichtig worden.
Verwarm intussen de wijn in een steelpannetje.
Voeg de wijn toe aan de rijst en roer op laag vuur tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg nu in gedeeltes de visbouillon toe.
Wacht telkens tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen voor je er weer bouillon toevoegt.
Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
De rijst moet smeuïg zijn, maar niet te nat.
Het kan zijn dat je net niet genoeg bouillon hebt.
Dan kan je eventueel wat water toevoegen.
Bak, terwijl de rijst gaar wordt, de garnalen.
Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrooi ze met een beetje zeezout, peper en een snufje knoflookpoeder en paprikapoeder.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen.
Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ca. 1 cm en voeg deze toe aan de garnalen wanneer ze bijna gaar zijn.
Bak een minuutje mee en neem de garnalen van het vuur.
Roer wanneer de risotto gaar is de Parmezaanse kaas en waterkers door de rijst.
Schep daarna de garnalen en lente-uitjes erdoor en serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas.

Opmerking
Risotto staat bekend als een gerecht dat lastig te maken is.
Toch valt dit echt reuze mee.
Het is een kwestie van erbij blijven en goed in de risotto blijven roeren terwijl je beetje bij beetje vocht toevoegt.
Zet je vuur niet te hoog en wacht telkens tot het vocht helemaal door de rijst is opgenomen voor je meer vocht toevoegt.
Doe dit net zo lang tot je risotto precies goed is.

Bron: LoveMyFood

Terug