Risotto met gegrilde garnalen

voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 5 dl visbouillon (van tabletten)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. chilipoeder
  • 150 g risottorijst
  • 200 g grote garnalen, (diepvries) ontdooid

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en en snijd het klein.
Breng de bouillon aan de kook.
Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de olie.
Voeg de rijst toe en bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glanzen.
Roer de tomaat en het chilipoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Giet er een deel van de bouillon bij en breng dit aan de kook.
Giet, als de bouillon is opgenomen er weer een scheut bouillon bij.
Laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden.
Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3 - 4 minuten gaar.
Schep de garnalen op de risotto.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen.

Bron: Voedingscentrum

Terug