Spaanse rijstschotel met garnalen en tomaat

voor 2 personen

  • 1 verpakking Lassie Minuutje Toverrijst
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g gepelde gamba's
  • 1 - 2 theel. sambal oelek
  • 100 g paprikablokjes
  • ½ blik tomatenblokjes (à 40 cl)
  • 10 zwarte olijven, zonder pit
  • zout
  • versgemalen peper

Snijd de bosuitjes in ringen.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de gamba's ca. 1 minuut.
Roerbak de bosuitjes, sambal en paprikablokjes ca. 3 minuten op middelhoog vuur met de gamba's mee.
Verwarm de tomatenblokjes en olijven kort mee.
Verwijder intussen de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt) in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1½ minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Schep de warme rijst door het gerecht en breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Verdeel de Spaanse rijstschotel over 2 borden.

Bron: Lassie

Terug