Rijst met gerookte zalm en broccoli

Rijst met gerookte zalm en broccoli

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 500 g broccoli
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 bosuitje
 
  • peper
  • 1 eetl. olie
  • dille, vers of diepvries

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.
Snijd de zalm in reepjes.
Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie.
Bak de gare rijst even mee en roer de zalmreepjes, de broccoli, de groene ringetjes van het bosuitje en wat dille door de rijst.

Gerookte zalm over?
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Bron: Voedingscentrum

Terug