Rijst met gegrilde garnalen

Rijst met gegrilde garnalen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 tomaten
  • 400 g snijbonen
  • 1 ui
 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. chilipoeder
  • 200 g grote garnalen, (diepvries) ontdooid

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
Kook de snijbonen in een beetje water in ca. 10 minuten gaar.
Pel de ui en de knoflook en en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook in een braadpan zacht in de olie.
Roer de tomaat en het chilipoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Bak de gare rijst even mee.
Verwarm een grillpan of grill en rooster de garnalen in 3 à 4 minuten gaar.
Schep de garnalen op de rijst en geef de snijbonen erbij.

Garnalen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug