Ratatouille de poisson

Ratatouille van vis

  • 4 tongfilets
  • 100 g zalmfilet
  • 100 g tongscharfilet
  • 100 g wijtingfilet
  • 50 g zalmeitjes
  • ¼ bos fijngesneden bieslook
  • peper
  • zout

Snijd de zalm, de tongschar en de wijting in reepjes van 3 cm lang en ½ cm dik.
Vermeng de reepjes met de zalmeitjes en de bieslook en breng op smaak met wat peper en zout.
Vorm van dit vismengsel hoopjes ter grootte van een tournedos en omwikkel die met de tongfilet (let erop dat de mooie kant, de graatkant, naar buiten zit).
Snijd de prei in lange reepjes van ± 25 cm en blancheer die.
Spoel de preidraadjes koud en bind ze om de tongfilets.
Breng in een pannetje waar de pakketjes net in passen, 1 dl water en 1 dl witte wijn aan de kook, zet de pakketjes erin, doe een deksel op de pan, temper het vuur en laat het geheel in 15 minuten gaar worden.
Serveer met botersaus, nieuwe krieltjes en worteltjes.

Bron: Astrid Veltman

Terug