Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

  • 200 g gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche (1 bakje)
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 6 eieren
  • zout
 
  • 2 eetl. bloem
  • 1 ui
  • 1 kleine broccoli
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl. scherpe mosterd
  • 2 eetl. bloem, optioneel

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 à 190 °C.
Snijd de broccoli in roosjes en kook 6 minuten in ruim water met een snufje zout.
Spoel af onder koud water en giet af (laat goed uitlekken).
Snijd 1 ui en knoflook fijn en fruit deze in een scheutje olie even kort aan in een koekenpan op matig vuur.
Doe bakpapier in een quichevorm.
Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien en bekleed hiermee de bodem van een quichevorm (ongeveer 26 cm Ø).
Prik ruim gaatjes in het taartdeeg.

Quiche met zalm en broccoli
Quiche met zalm en broccoli
Quiche met zalm en broccoli

Neem een ruime (meng)kom en kluts hierin de eieren los met de crème fraîche, mosterd, Parmezaanse kaas, een snuf zout en en bloem (de bloem zorgt voor extra stevigheid).
Snijd de zalm in grove stukken en verdeel over de bodem van de quiche.
Verdeel eveneens de kleine broccoliroosjes en het ui-knoflookmengsel.
Giet vervolgens het ei-mengsel hier overheen en plaats het ongeveer 30 à 35 minuten in de oven.

Bron: Smaakmenutie

Terug