Quesadilla met tonijn

Quesadilla met tonijn

  • 2 rode uien
  • 2 puntpaprika’s
  • 150 g geraspte mozzarella kaas
  • 320 g tonijn in olijfolie
  • 200 g crème fraîche
 
  • 6 XL volkorentortilla’s
  • 1 komkommer
  • 85 g rucola
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snipper de uien en schep in een ruime kom.
Snijd de paprika’s in kleine blokjes en meng door de ui.
Schep er de kaas, tonijn met olie en 1 eetlepel crème fraîche door.
Breng op smaak met peper.
Verdeel steeds een zesde van het tonijnmengsel over de helft van een tortilla, vouw dubbel en leg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Maar zo nog 5 tortilla’s.
Bak de quesadilla’s in 20 minuten krokant in de voorverwarmde oven.
Roer de rest van de crème fraîche in een ruime kom los met 1 eetlepel water.
Breng op smaak met peper.
Halveer de komkommer, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes.
Schep eerst de komkommer en daarna de rucola door de crème fraîche.
Haal de quesadilla’s uit de oven, halveer ze en leg op 4 borden 3 kwarten.
Serveer er de salade bij.

Bron: Jumbo

Terug